نارنگی یکی از محبوب ترین گونه های مرکبات است که معمولاً به نام پرتقال شناخته می شود. چیزی که بسیاری از مردم ممکن است متوجه نباشند این است که نارنگی در واقع شاخه ای از خانواده پرتقال ماندارین است.
نارنگی در آریزونا، کالیفرنیا، فلوریدا و تگزاس رشد می کند و بهترین فصل آن از نوامبر تا ژانویه در ایالات متحده و آمریکای شمالی است. نارنگیها از اکثر پرتقالها کوچکتر هستند، پوست آنها راحتتر است و معمولاً نسبت به پرتقال معمولی طعم ترش یا ترش کمتری دارند.
مرکبات نارنگی هیبرید پرتقال پرتقال نارنجی رنگی است که بومی جنوب شرقی آسیا است و در چند قرن گذشته در آن منطقه کشت شده و مورد استفاده قرار می گیرد. میوههای نارنگی نسبت به سایر ارقام پرتقال کوچکتر هستند، اما اندازه کوچک خود را با طعمی غنیتر، طعم شیرینتر و پوستی که به راحتی پوست میشود، جبران میکنند.
تاریخ نارنگی
پس نارنگی ها از کجا آمدند و چگونه به ایالات متحده رسیدند؟
گفته می شود که ژاپن، چین یا شمال شرقی هند، کشور مبدا نارنگی سبز تازه و همچنین بیشتر مرکبات دیگر هستند. آنها ابتدا از طریق مسیر تجاری جاده ابریشم به شمال آفریقا سفر کردند و از طریق بندر دریایی مراکش طنجه به سایر نقاط جهان فرستاده شدند و در آنجا نام نارنگی را گرفتند.
درخت نارنگی اولین بار در اواسط قرن نوزدهم زمانی که یک دیپلمات ایتالیایی درختان را در باغ کنسولگری در نیواورلئان کاشت، وارد ایالات متحده شد. از نیواورلئان، درخت میوه نارنگی به فلوریدا برده شد و در آنجا به یک محصول تجاری مرکبات برتر تبدیل شد.
بهترین درخت نارنگی
اگر قصد دارید یک درخت نارنگی پرورش دهید و به این فکر می کنید که بهترین درخت نارنگی را برای کاشت در حیاط خلوت خود انتخاب کنید، پس لیستی را که در زیر از انواع مختلف نارنگی برای انتخاب داریم بررسی کنید:
Sunburst Tangerine Tree – این گونه بدون خار تلاقی عمدی بین رابینسون و اوسئولا است. این درخت در سال 1961 ساخته شد و توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده در اورلاندو برای تکثیر تجاری در سال 1979 منتشر شد. این درخت نسبتاً قوی میوه هایی به رنگ نارنجی تیره با پوستی که به راحتی پوست کنده می شود تولید می کند. میوه نارنگی و میوه خشک عمده Sunburst آبدار، بسیار شیرین و طعم اسیدی بسیار ملایمی دارد.
درخت نارنگی الجزایر – همچنین به عنوان کلمنتین شناخته می شود، درخت نارنگی الجزایر دارای شاخ و برگ های متراکم با عادت رشد جذاب گریه است. رشد متوسطی دارد و به دلیل شاخ و برگ های خودنمایی و میوه های پرتقال متوسطی که روی درخت باقی می ماند، درخت زینتی دوست داشتنی می سازد. میوه های فوق العاده شیرین آبدار، لطیف و با طراوت هستند.
درخت نارنگی عسلی – نارنگی عسلی که به نام مورکات نیز شناخته می شود، تلاقی تنگور بین نارنگی سبز تامسون و پرتقال شیرین است. این درخت مقاوم به سرما نسبتاً نیرومند است و عادت رشدی مانند بید دارد. میوه های تولید شده دارای اندازه متوسط، طعم غنی، طعم شیرین و دارای رنگ پوست نارنجی مایل به قرمز هستند. بر خلاف سایر میوه های نارنگی، پوست کندن مورکات سخت تر است.
حقایق نارنگی
از آنجایی که ما نارنگی را بسیار دوست داریم، به برخی از متداول ترین سؤالات در مورد آنها پاسخ داده ایم:
نارنگی از کجا می آید؟ – نارنگی و میوه خشک صادراتی از جنوب شرقی آسیا، به احتمال زیاد از ژاپن، چین یا شمال شرقی هند سرچشمه گرفته است.
نارنگی در کجا کشت می شود؟ – نارنگی در کالیفرنیا، آریزونا، تگزاس و فلوریدا رشد می کند.
درخت نارنگی چقدر طول می کشد تا رشد کند؟ – درختان بذری معمولاً 15 سال طول می کشد تا به بلوغ برسند. با این حال، درختان نارنگی پیوندی تنها 2 تا 3 سال طول می کشد که قلمه ها روی پایه های بالغ مرکبات پیوند زده می شوند.
آیا نارنگی روی درختان رشد می کند؟ – بله، میوه های نارنگی روی درختان می رویند.
درخت نارنگی چقدر طول می کشد تا میوه بدهد؟ – درخت نارنگی پیوندی با رسیدن به 2-3 سالگی ممکن است شروع به میوه دهی کند.
نارنگی تاریخچه ای طولانی دارد. نام آن از طنجه در مراکش، بندری که میوه برای اولین بار به اروپا و فلوریدا در ایالات متحده در دهه 1800 حمل شد، گرفته شده است. اما قبل از آن، نارنگی برای بیش از 3000 سال در چین و ژاپن کشت می شد. نارنگی در دریای مدیترانه ایتالیایی بسیار محبوب است، اما این میوه در ژاپن، جنوب چین، هند، هند شرقی و استرالیا نیز به وفور رشد می کند.
همچنین انواع مختلف و هیبریدهای نارنگی وجود دارد. تانجلو ترکیبی از نارنگی و گریپ فروت یا پوملو (مرکبات بزرگ مربوط به گریپ فروت) است و نام آن ترکیبی از نارنگی و پوملو است. تانجلو مینیولا یکی از محبوب ترین گونه های نارنگی است که به دلیل آبدار بودن و طعم ملایم و شیرین آن شناخته شده است و به راحتی با شکل گیری دستگیره کوچک در انتهای ساقه آن شناخته می شود. کلمانتین که به نارنگی الجزایری نیز معروف است، نارنگی کوچک، خوش طعم و بدون دانه است که از شمال آفریقا و اسپانیا می آید. تنگور تلاقی بین نارنگی و پرتقال است و به عنوان پرتقال معبدی یا ماندارین سلطنتی نیز شناخته می شود. در حالی که دیگر به طور گسترده رشد نمی کند، نارنگی دنسی، که فصل اوج آن دسامبر است.
نارنگی و میوه خشک افغانی منبع عالی ویتامین C، بتاکاروتن و فولات است و همچنین حاوی ویتامین های B1، B2 و B3 و همچنین پتاسیم و منیزیم است. نارنگی بیشتر با پوست کندن و خوردن بدون دست مصرف می شود، اما همچنین می توان آن را آب گرفته یا در سالاد، غذاهای اصلی یا دسرها استفاده کرد. نارنگی را می توان تا هفت روز در یخچال نگهداری کرد.
وقتی برای خرید نارنگی به بازار می روید، حتما میوه را با پوست نارنجی براق و پررنگ انتخاب کنید. آنها باید سفت تا کمی نرم و نسبت به اندازه شان سنگین باشند، دارای پوسته های سنگریزه ای و بدون شیارهای عمیق باشند، اگرچه تکه های سبز کوچک در نزدیکی ساقه ها را می توان نادیده گرفت.